Paviljoen voor Garsington Opera

Buckinghamshire, Verenigd Koninkrijk

2015

Shortlisted

Het nieuwe auditorium voor Garsington Opera is ontworpen als een elegant lichtgewicht paviljoen omringd door het park, verrijzend uit de grond waardoor het de indruk geeft boven het landschap te ‘zweven’. Het heeft overdekte veranda’s en terrassen, met bars en plaatsen om te ontspannen en van het uitzicht te genieten. Een paviljoen is wellicht een passend soort gebouw voor een historisch 19de eeuws landhuis en biedt een nieuwe ‘kamer met uitzicht’. Het nieuwe theater bevindt zich op één lijn met het meer en op dezelfde noord-zuidas als de tuinen van Home Farm.

De structuur moest demonteerbaar zijn wat leidde tot een geheel op maat gemaakte vooraf geproduceerde structuur van een beperkte selectie materialen; hout, stof en thermisch verzinkt staal.